Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de komijn 1 min. op laag vuur. Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Verdeel de rijst en curry over diepe borden en leg de eieren erop.
Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei
Bijzondere curry door de groentesaus met pompoen. Pittig type? Voeg nog wat rode peper toe.
- variatietipVervang de rijst door linzen of kikkererwten.
- combinatietipLekker met in ringetjes gesneden rode peper.
Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei
Bijzondere curry door de groentesaus met pompoen. Pittig type? Voeg nog wat rode peper toe.
hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de komijn 1 min. op laag vuur. Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Verdeel de rijst en curry over diepe borden en leg de eieren erop.
variatietip:Vervang de rijst door linzen of kikkererwten.
combinatietip:Lekker met in ringetjes gesneden rode peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el (arachide)olie
2 tl gemalen komijn
600 g koelverse gebroken sperziebonen
475 g verse pompoen-chili pastasaus
400 ml kokosmelk
4 middelgrote scharreleieren