Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de knoflook, wat peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en verdeel het eimengsel over de pannen. Doe de deksel op de pan en bak de omeletten op laag vuur 5 min.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakreepjes op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Pers de halve vrucht uit.
Meng de mayonaise, sojasaus, het limoenrasp en 1 el limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de omelet over 2 borden en verdeel de roerbakreepjes, prei en taugé erover. Verdeel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.
Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing
Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.
- combinatietipLekker met fijngesneden selderij.
Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing
Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_096108_220x162_JPG.jpg)
2 personen
730 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de knoflook, wat peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en verdeel het eimengsel over de pannen. Doe de deksel op de pan en bak de omeletten op laag vuur 5 min.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakreepjes op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Pers de halve vrucht uit.
Meng de mayonaise, sojasaus, het limoenrasp en 1 el limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de omelet over 2 borden en verdeel de roerbakreepjes, prei en taugé erover. Verdeel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.
combinatietip:Lekker met fijngesneden selderij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 teen knoflook
4 middelgrote eieren
3 el (arachide)olie
180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
200 g gesneden prei
½ limoen
2 el mayonaise
1 el sojasaus
65 g taugé
1 el zwart sesamzaad