Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm. Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten. Verdeel de courgette en champignons over 1 of 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in de hete oven.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd ze in parten. Neem de courgette en champignons uit de oven en doe in een schaal om af te koelen. Verdeel de uien en paprika over de bakplaten. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.
Groenten uit de oven
Beetje olie en kruiden, de oven in en iedereen is verkocht.
25 min. bereiden / 25 min. oventijd
6 ingrediënten
- serveertipServeer het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel als bijgerecht of door ovenschotels en pastasauzen.
- algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
- bewaartipBewaar het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel in aparte afsluitbare bakken.
Groenten uit de oven
Beetje olie en kruiden, de oven in en iedereen is verkocht.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_096338_220x162_JPG.jpg)
1 porties
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm. Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten. Verdeel de courgette en champignons over 1 of 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in de hete oven.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd ze in parten. Neem de courgette en champignons uit de oven en doe in een schaal om af te koelen. Verdeel de uien en paprika over de bakplaten. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.
serveertip:Serveer het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel als bijgerecht of door ovenschotels en pastasauzen.
algemeen:Dit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
bewaartip:Bewaar het courgette-champignonmengsel en het ui-paprikamengsel in aparte afsluitbare bakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
2 courgette
500 g champignons
3 el Italiaanse kruidenolie
2 zakken paprikamix
3 uien
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier