Crème van linzen en rode curry van Dennis Huwaë

Deze crème is een smaakbom en doet het fantastisch bij gebakken eendenborst.

205 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 30 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil de pompoen en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de flespompoen toe en fruit 10 min. Snijd de courgette en paprika in stukjes van 2 cm, snijd de peper met zaadlijsten fijn. Voeg de courgette, de rode peper en de rode paprika toe en fruit 5 min. Voeg de kokosmelk en de rode currypasta toe en laat de groenten hierin garen. Dit duurt ca. 10 min.

  2. Kook ondertussen de rode linzen gaar en giet af. Snijd ondertussen de koriander grof. Neem de pan groentecurry van het vuur, voeg de linzen en de koriander toe en laat met de deksel op de pan 30 min. trekken. Pureer de curry in de blender tot een gladde crème. Breng de crème op smaak met de sojasaus en de vissaus.

  • algemeenRode linzen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door bruine of groene linzen.

Crème van linzen en rode curry van Dennis Huwaë

Deze crème is een smaakbom en doet het fantastisch bij gebakken eendenborst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig