Snipper de sjalot en doe samen met de wijn en fond in een hapjespan. Breng aan de kook en laat tot ongeveer de helft inkoken. Verhit ondertussen een pan met dikke bodem en smelt op laag vuur de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 3 min. gaar worden (roux).
Neem de pan van het vuur en zeef het wijn-fondmengsel erboven. Roer goed door en voeg de slagroom toe. Laat de saus al roerend op laag vuur 2-3 min. inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Wittewijnsaus
Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.
- bewaartipJe kunt de saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
- combinatietipLekker met gegrilde zalm en fijngesneden verse peterselie of dragon.
Wittewijnsaus
Instructievideo - 00:42 min.
Wittewijnsaus
Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_099144_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
155 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en doe samen met de wijn en fond in een hapjespan. Breng aan de kook en laat tot ongeveer de helft inkoken. Verhit ondertussen een pan met dikke bodem en smelt op laag vuur de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 3 min. gaar worden (roux).
Neem de pan van het vuur en zeef het wijn-fondmengsel erboven. Roer goed door en voeg de slagroom toe. Laat de saus al roerend op laag vuur 2-3 min. inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:Je kunt de saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker met gegrilde zalm en fijngesneden verse peterselie of dragon.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
150 ml droge witte wijn
100 ml gevogeltefond
15 g ongezouten roomboter
1 el tarwebloem
125 ml verse slagroom