Aspergesaus

In 15 minuten een aspergesaus op tafel zetten? In dit recept doe je dat met slagroom, bieslook en witte wijn. Haal de asperges maar vast in huis!

105 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat het blokje groentebouillon oplossen in het kokende water. Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn.

  2. Smelt de boter met de sjalot in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter licht begint te verkleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.

  3. Voeg op laag vuur, al roerend met een garde, de wijn toe en kook 1 min. Voeg vervolgens de bouillon in scheuten toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige is opgenomen. Houd 1 el slagroom (per 6 porties) achter en voeg de rest van slagroom toe aan de saus. Laat op laag vuur, al roerend, ca. 5 min. zachtjes koken.

  4. Roer van het vuur af de rest van de slagroom en bieslook erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

  • serveertipLekker bij witte asperges uit de oven, miniquiches en pasta met asperges.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Aspergesaus

In 15 minuten een aspergesaus op tafel zetten? In dit recept doe je dat met slagroom, bieslook en witte wijn. Haal de asperges maar vast in huis!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig