Gebakken kabeljauw met beurre noisette

Beurre noisette is een klein wonder uit de pan. Doordat de eiwitten bruin kleuren krijgt het een volle nootachtige smaak.

315 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en eventueel zout en vervolgens met de bloem. Schud de overtollige bloem van de vis. Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 min. aan 1 kant, keer de vis en bak nog 3 min. op de andere zijde.

  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een steelpan of koekenpan met lichtgekleurde bodem (licht metaal of wit) zodat je de kleur van de boter goed kunt beoordelen. De boter zal eerst gaan bruisen en schuimen en daarna verkleuren. Neem de boter van het vuur als deze goudbruin kleurt en schenk meteen over in een vuurvast schaaltje. Roer de kappertjes door de bruine boter. Verdeel de vis over de borden en schep de beurre noisette erover. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

  • combinatietipLekker met Jamie Olivers hasselbacks; dit recept vind je elders op deze website.
  • Gebakken kabeljauw met beurre noisette

    Instructievideo - 00:29 min.

Gebakken kabeljauw met beurre noisette

Beurre noisette is een klein wonder uit de pan. Doordat de eiwitten bruin kleuren krijgt het een volle nootachtige smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig