Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel koud onder stromend water, pel en prak ze fijn.
Laat ondertussen de augurken uitlekken en vang 3 el vocht op. Snijd de augurken in stukjes van 1 cm. Snijd de courgettes in de lengte in parten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
Snijd de dille grof en doe 3⁄4 ervan met de olie en het augurkenvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing door de courgette en augurk. Schep voorzichtig het eikruim erdoor en bestrooi met de rest van de dille.
Augurken-courgette salade
Een salade hoeft niet moeilijk te zijn om heel lekker te smaken.
- serveertipLekker met gekookte krieltjes en warmgerookte zalm
Augurken-courgette salade
Een salade hoeft niet moeilijk te zijn om heel lekker te smaken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_100368_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel koud onder stromend water, pel en prak ze fijn.
Laat ondertussen de augurken uitlekken en vang 3 el vocht op. Snijd de augurken in stukjes van 1 cm. Snijd de courgettes in de lengte in parten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
Snijd de dille grof en doe 3⁄4 ervan met de olie en het augurkenvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing door de courgette en augurk. Schep voorzichtig het eikruim erdoor en bestrooi met de rest van de dille.
serveertip:Lekker met gekookte krieltjes en warmgerookte zalm
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 middelgrote eieren
1 potje Gurkenviertel zoetzuur
2 courgette
7½ g verse dille
4 el (arachide)olie
Dit heb je nodig
staafmixer