Augurken-courgette salade

Een salade hoeft niet moeilijk te zijn om heel lekker te smaken.

260 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel koud onder stromend water, pel en prak ze fijn.

  2. Laat ondertussen de augurken uitlekken en vang 3 el vocht op. Snijd de augurken in stukjes van 1 cm. Snijd de courgettes in de lengte in parten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

  3. Snijd de dille grof en doe 3⁄4 ervan met de olie en het augurkenvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de dressing door de courgette en augurk. Schep voorzichtig het eikruim erdoor en bestrooi met de rest van de dille.

  • serveertipLekker met gekookte krieltjes en warmgerookte zalm

Augurken-courgette salade

Een salade hoeft niet moeilijk te zijn om heel lekker te smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig