Snijd de feta in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper en halveer de peper. Doe de feta, avocado, het limoenrasp, het limoensap, de peper en koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.
Feta-avocadodip
Altijd favoriet bij de borrel: een lekkere zelfgemaakte dip. Met feta, avocado en verse kruiden, bijvoorbeeld.
- serveertipServeer de dip met dunne crackers of naanbrood. (Dan is dit recept niet meer glutenvrij.)
Feta-avocadodip
Altijd favoriet bij de borrel: een lekkere zelfgemaakte dip. Met feta, avocado en verse kruiden, bijvoorbeeld.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_106127_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
130 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de feta in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper en halveer de peper. Doe de feta, avocado, het limoenrasp, het limoensap, de peper en koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.
serveertip:Serveer de dip met dunne crackers of naanbrood. (Dan is dit recept niet meer glutenvrij.)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
150 g feta
2 eetrijpe avocado's
1 limoen
1 jalapeñopepers
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker