Snijd de appels elk in 4 parten. Snijd het klokhuis er recht, van boven naar beneden, af.
Neem een kwart appel. Leg het kwart op de kant waar het klokhuis zat. Snijd er, aan de kant met de schil, in de lengte een stuk uit zodat er een mond ontstaat. Herhaal met de rest van de appelkwarten.
Snijd de aardbeien in de lengte in 4 plakken.
Bestrijk elke ‘mond’ met een ½ el pindakaas. Leg een plakje aardbei op de pindakaas als tong. Steek de zonnebloempitten in de pindakaas als tanden. Besmeer 2 rozijntjes met een beetje pindakaas en plak ze als oogjes op de appel. Doe hetzelfde met de rest van de rozijnen.
Gezonde appelmonsters (traktatie)
Griezellig lekker en griezellig leuk als traktatie op school!
- bereidingstipAls je de appelmonsters als schooltraktatie wilt gebruiken, kun je het recept eenvoudig ver(drie)dubbelen.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Gezonde appelmonsters (traktatie)
Griezellig lekker en griezellig leuk als traktatie op school!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD177103_220x162_JPG.jpg)
12 personen
85 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de appels elk in 4 parten. Snijd het klokhuis er recht, van boven naar beneden, af.
Neem een kwart appel. Leg het kwart op de kant waar het klokhuis zat. Snijd er, aan de kant met de schil, in de lengte een stuk uit zodat er een mond ontstaat. Herhaal met de rest van de appelkwarten.
Snijd de aardbeien in de lengte in 4 plakken.
Bestrijk elke ‘mond’ met een ½ el pindakaas. Leg een plakje aardbei op de pindakaas als tong. Steek de zonnebloempitten in de pindakaas als tanden. Besmeer 2 rozijntjes met een beetje pindakaas en plak ze als oogjes op de appel. Doe hetzelfde met de rest van de rozijnen.
bereidingstip:Als je de appelmonsters als schooltraktatie wilt gebruiken, kun je het recept eenvoudig ver(drie)dubbelen.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
3 granny smith appels
4 aardbeien
6 el AH 100% pindakaas naturel
1 el zonnebloempitten
24 rozijnen