Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

675 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng ¼ van de olie met de aspergetips en tomaten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 4 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

  2. Meng ondertussen ⅔ van de rest van de olie met de Hollandse mossel & vis kruiden. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.

  3. Boen de citroen schoon. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng een ½ el citroensap (bij 2 personen) door de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe.

  4. Spoel de linzen onder koud stromend water, laat uitlekken en meng in een kom met de rest van de olie, het citroenrasp en de quinoa-bulgurmix. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de gegrilde groenten over het linzen-quinoabulgurmengsel. Serveer met de yoghurt.

Gerelateerde recepten

Linzen-quinoabowl met gegrilde zalm en groente

Linzen en quinoa, wát een duo. Lekker met gegrilde tomaatjes en zalm.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig