Noten-karamelkoek

De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven?

195 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd / 2 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.

  2. Bekleed de brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix. Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat in 2 uur helemaal afkoelen en snijd in porties.

  • bereidingstipHeb je geen keukenmachine? Gebruik dan amandelmeel.

Gerelateerde recepten

Noten-karamelkoek

De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig