Carrot dog met rodekool, avocado en tahindressing

Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet!

200 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Spoel de knakwortels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan en gril de knakwortels in ca. 3 min. bruin en gaar.

  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd dit in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en -rasp met de tahin, de sesamolie en de suiker tot een dressing. Meng met de rodekool.

  3. Hak de koriander grof. Snijd de broodjes aan één kant in. Verdeel de rodekool en knakwortels over de broodjes. Bestrooi met de blokjes avocado en koriander.

  • variatietipMaak dit gerecht 100% plantaardig door de witte puntjes te vervangen door vegan broodjes.
  • combinatietipLekker met sriracha (hete chilisaus).

Carrot dog met rodekool, avocado en tahindressing

Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig