Waterkers-sojabonensoep

Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers.

140 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.

  2. Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.

  3. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyochurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyochurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.

  • bewaartipJe kunt de soep tot en met het pureren 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Waterkers-sojabonensoep

    Instructievideo - 00:28 min.

Waterkers-sojabonensoep

Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig