Romige aardappelpuree met peterselie en citroen

Met aardappelpuree zit je altijd goed. Zeker als je die extra lekker maakt met citroen en peterselie.

265 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

  3. Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp de aardappelen met de peterselie, boter en het citroenrasp fijn met de pureestamper.

  4. Roer de slagroom en 150 ml kookvocht (per 4 personen) erdoor. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Romige aardappelpuree met peterselie en citroen

Met aardappelpuree zit je altijd goed. Zeker als je die extra lekker maakt met citroen en peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig