Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

445 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.

  3. Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.

  4. Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en olie.

  • kookstaptipJe kunt de pistachenoten volgens stap 1 een dag van tevoren roosteren. Bewaar op kamertemperatuur.

Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig