Bietensalade geitenkaas

Bieten en geitenkaas zijn een gouden smaakcombinatie, dat wordt ook bewezen in deze lekkere bietensalade. Geitenkaas, honing, noten erbij... Plus: kaneel voor een extra smaaktwist. Probeer maar eens!

375 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zorg dat de geitenkaas koud is. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot fijn en meng met de balsamico, honing, ⅔ van de olijfolie en kaneel tot een dressing. Schep de dressing door de bietenblokjes, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 10 min. of tot gebruik, staan.

  2. Rooster ondertussen de walnoten in een droge pan zonder boter of olie. Laat afkoelen en hak grof. Snijd de spinazie grof. Verkruimel de geitenkaas.

  3. Verdeel de spinazie, biet, geitenkaas en walnoten over een serveerschaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

  • combinatietipServeer er voor een volwaardig hoofdgerecht gekookte krieltjes of stokbrood bij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Bietensalade geitenkaas

Bieten en geitenkaas zijn een gouden smaakcombinatie, dat wordt ook bewezen in deze lekkere bietensalade. Geitenkaas, honing, noten erbij... Plus: kaneel voor een extra smaaktwist. Probeer maar eens!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig