Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook erboven.
Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de bieten en ⅔ van de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de peterselie.
Bietensalade
Rode bieten salade met yoghurt, knoflook, citroen, peterselie en... een vleugje kaneel!
- serveertipOok te serveren als mezze voor 4 personen.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bietensalade
Rode bieten salade met yoghurt, knoflook, citroen, peterselie en... een vleugje kaneel!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD128886_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
2 personen
195 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook erboven.
Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de bieten en ⅔ van de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de peterselie.
serveertip:Ook te serveren als mezze voor 4 personen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
150 g Griekse yoghurt 10%
½ el citroensap
½ el extra vierge olijfolie
¼ tl kaneel
½ teen knoflook
400 g biologische gekookte rode bieten
15 g verse krulpeterselie