Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.
Beef rendang met basmatirijst
- algemeenLekker met snijboontjes goreng: Snipper 1 ui, snijd 2 tenen knoflook fijn en schil en rasp 3 cm gemberwortel. Verhit 1 el zonnebloemolie op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg 1 el sambal badjak toe en fruit 1 min. mee. Voeg 800 g snijbonen (zak 400 g), 150 ml kokosmelk en 2 el ketjap manis toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Serveer bij de rendang.
- algemeenIs de rendang te nat? Bind de saus dan met 1 el maizena die je met koud hebt aangelengd. Breng de rendang dan op het fornuis weer even aan de kook, voeg de maizena toe en laat 1 min. zachtjes koken.
- algemeenDit recept is voor 6-8 personen.
Beef rendang met basmatirijst
hoofdgerecht
6 personen
1250 kcal
30 min. bereiden
5 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.
algemeen:Lekker met snijboontjes goreng: Snipper 1 ui, snijd 2 tenen knoflook fijn en schil en rasp 3 cm gemberwortel. Verhit 1 el zonnebloemolie op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg 1 el sambal badjak toe en fruit 1 min. mee. Voeg 800 g snijbonen (zak 400 g), 150 ml kokosmelk en 2 el ketjap manis toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Serveer bij de rendang.
algemeen:Is de rendang te nat? Bind de saus dan met 1 el maizena die je met koud hebt aangelengd. Breng de rendang dan op het fornuis weer even aan de kook, voeg de maizena toe en laat 1 min. zachtjes koken.
algemeen:Dit recept is voor 6-8 personen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 kg runderriblap
3 el zonnebloemolie
200 g boemboe rendang vlees
400 ml kokosmelk
100 g santen kokoscrème
2 stengels koelverse sereh citroengras
200 ml kippenbouillon van tablet
300 g basmatirijst