Pompoencurry met kipdijfilet en bloemkool

650 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pompoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in 12-15 min. gaar in water met zout. Snijd de peper in stukjes. Giet de pompoen af en pureer samen met de peper. Breng op smaak. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

  2. Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepureerde pompoen, kokosmelk, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.

Gerelateerde recepten

Pompoencurry met kipdijfilet en bloemkool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig