Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade

Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas.

555 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de quinoa in 10 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de munt en snijd deze fijn. Verkruimel de saladekaas.

  2. Meng het kipgehakt met de quinoa, de helft van de munt, de helft van de kaas, ¼ van de broccolirijst, de eieren en wat peper. Vorm 3 burgertjes per persoon van het mengsel. Verhit de ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de rest van de broccolirijst in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.

  4. Meng de broccolirijst met de komkommer, de rest van de munt, witte kaas en de olie,1 el citroensap (per 4 personen) en een ½ el citroenrasp (per 4 personen). Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de burgers met de salade.

  • algemeenDit is een Allerhande Box-recept.

Gerelateerde recepten

Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade

Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig