Pokébowl tonijn

Eens iets anders dan zalm in je bowl?

625 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.

  2. Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de groene peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de tonijn met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

  3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de rest van de rijstazijn door de biet julienne. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.

  4. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ui, tonijn, radijs, biet, avocado en zeewiersalade erover. Knip de nori snack met een schaar in dunne reepjes en leg in het midden.

  • algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pokébowl tonijn

Eens iets anders dan zalm in je bowl?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig