Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de groene peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de tonijn met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de rest van de rijstazijn door de biet julienne. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ui, tonijn, radijs, biet, avocado en zeewiersalade erover. Knip de nori snack met een schaar in dunne reepjes en leg in het midden.
Pokébowl tonijn
Eens iets anders dan zalm in je bowl?
- algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pokébowl tonijn
Eens iets anders dan zalm in je bowl?
hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de groene peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de tonijn met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de rest van de rijstazijn door de biet julienne. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ui, tonijn, radijs, biet, avocado en zeewiersalade erover. Knip de nori snack met een schaar in dunne reepjes en leg in het midden.
algemeen:Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g sushirijst
120 ml Saitaku rijstazijn
1 rode ui
1 l kokend water
300 g verse tonijnsteaks
½ verse groene peper
2 el sojasaus
1 el sesamolie
200 g radijsjes
150 g biet julienne
2 eetrijpe avocado's
125 g zeewiersalade
10 g Saitaku nori snack