Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.
Schep de quinoa om met de slamelange en vinaigrette en verdeel over een grote schaal. Verdeel de avocado, mandarijnpartjes en bietjes erover. Halveer de ham in de breedte en verdeel samen met de geitenkaas erover.
Quinoa-geitenkaassalade met rode biet & parmaham
Deze salade met quinoa, geitenkaas, rode biet en parmaham is met 15 minuten klaar!
- variatietipWil je dit gerecht maken, maar dan zonder vlees? Laat dan de parmaham achterwege.
- serveertipLekker met geroosterde pompoenpitten.
Quinoa-geitenkaassalade met rode biet & parmaham
Deze salade met quinoa, geitenkaas, rode biet en parmaham is met 15 minuten klaar!
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.
Schep de quinoa om met de slamelange en vinaigrette en verdeel over een grote schaal. Verdeel de avocado, mandarijnpartjes en bietjes erover. Halveer de ham in de breedte en verdeel samen met de geitenkaas erover.
variatietip:Wil je dit gerecht maken, maar dan zonder vlees? Laat dan de parmaham achterwege.
serveertip:Lekker met geroosterde pompoenpitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g quinoa
2 eetrijpe avocado's
2 mandarijnen
75 g rucola slamelange
3 el vinaigrette citroen
400 g geraspte rode bieten
75 g parmaham
100 g Bettine saladebolletjes geitenkaas naturel