Doe de wijn met de suiker in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min.
Voeg de fond en ⅚ van de boter toe en laat tot een kwart inkoken. Je moet ca. 150 ml saus (per 8 personen) overhouden. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout en klop de rest van de boter erdoor.
Makkelijke rodewijnsaus
Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker.
- variatietipJe kunt de vleesfond vervangen door wildfond.
- bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
- variatietipDeze saus is lekker bij rundvlees, hertenbiefstuk of hazenrug.
Makkelijke rodewijnsaus
Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157448_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
145 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de wijn met de suiker in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min.
Voeg de fond en ⅚ van de boter toe en laat tot een kwart inkoken. Je moet ca. 150 ml saus (per 8 personen) overhouden. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout en klop de rest van de boter erdoor.
variatietip:Je kunt de vleesfond vervangen door wildfond.
bewaartip:Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
variatietip:Deze saus is lekker bij rundvlees, hertenbiefstuk of hazenrug.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
500 ml soepele rode wijn
1 el bruine basterdsuiker
380 ml vleesfond
120 g ongezouten roomboter