Makkelijke rodewijnsaus

Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker.

145 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de wijn met de suiker in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min.

  2. Voeg de fond en ⅚ van de boter toe en laat tot een kwart inkoken. Je moet ca. 150 ml saus (per 8 personen) overhouden. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout en klop de rest van de boter erdoor.

  • variatietipJe kunt de vleesfond vervangen door wildfond.
  • bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
  • variatietipDeze saus is lekker bij rundvlees, hertenbiefstuk of hazenrug.

Makkelijke rodewijnsaus

Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig