Rodewijnsaus

Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

100 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.

  2. Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met biefstuk of ribeye.
  • Rodewijnsaus

    Instructievideo - 00:41 min.

Rodewijnsaus

Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig