Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.
Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rodewijnsaus
Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.
- combinatietipLekker met biefstuk of ribeye.
Rodewijnsaus
Instructievideo - 00:41 min.
Rodewijnsaus
Deze rodewijnsaus naar Frans recept maakt je favoriete vleesgerechten nóg lekkerder.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_099304_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
100 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.
Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met biefstuk of ribeye.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
100 g wortelen
100 g preien
250 ml rode wijn
150 ml gevogeltefond
5 g verse tijm
2 takjes rozemarijn
1 gedroogde laurierblaadjes
30 g ongezouten roomboter
1 el tarwebloem