Witte chocolademousse met blauwe bessen

De blauwe bessen zijn lekker friszuur bij de zoete chocolade. En het kleurt ook nog prachtig!

420 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Hak de chocolade grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de kom uit de pan en meng met een spatel de ricotta door de chocolade.

  2. Klop in een andere kom de slagroom stijf met een mixer. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.

  3. Verdeel de mousse over de schaal en verdeel er voorzichtig de bevroren blauwe bessen over. Druk ze een klein beetje in de mousse, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Hak de pecannoten in stukjes. Strooi vlak voor het serveren over de mousse.

  • bereidingstipJe kunt de mousse 1 dag van tevoren maken.
  • serveertipSchep de mousse op tafel in schaaltjes. De ontdooide blauwe bessen hebben dan al wat van hun kleur afgegeven waardoor je een marmereffect krijgt.

Witte chocolademousse met blauwe bessen

De blauwe bessen zijn lekker friszuur bij de zoete chocolade. En het kleurt ook nog prachtig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig