Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de havermout samen met de dadels, ¾ van de pecannoten, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en de kokosolie in een keukenmachine en mix 2-3 min. tot een samenhangend mengsel.
Verdeel de tarteletteringen over een plank of bord. Bekleed de bodems en wanden van de ringen met het deeg en druk goed aan. Zet 15 min. in de vriezer om op te stijven.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm 2 el citroensap (per 4 personen) op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het citroensap en roer tot het blaadje is opgelost. Laat iets afkoelen.
Roer de skyr erdoor, verdeel over de taartbodems en laat afgedekt met vershoudfolie 15 min. opstijven in de koelkast.
Hak de rest van de pecannoten fijn. Verdeel de bessen over de taartjes, bestrooi met de gehakte pecannoten en verdeel een blaadje munt erover.
Karamel-skyrtaartjes met dadel-notenbodem en blauwe bessen
Skyr is IJslandse yoghurt met een rijke smaak en een volle, romige textuur. Heerlijk in zoete baksels, zoals deze karamel-skyrtaartjes.
- vegatipVervang de gelatine door agaragar in stap 3: doe 2 el citroensap samen met 3 g agaragar in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Laat iets afkoelen en roer het agaragamengsel door de skyr in stap 4.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Karamel-skyrtaartjes met dadel-notenbodem en blauwe bessen
Skyr is IJslandse yoghurt met een rijke smaak en een volle, romige textuur. Heerlijk in zoete baksels, zoals deze karamel-skyrtaartjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174711_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
345 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de havermout samen met de dadels, ¾ van de pecannoten, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en de kokosolie in een keukenmachine en mix 2-3 min. tot een samenhangend mengsel.
Verdeel de tarteletteringen over een plank of bord. Bekleed de bodems en wanden van de ringen met het deeg en druk goed aan. Zet 15 min. in de vriezer om op te stijven.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm 2 el citroensap (per 4 personen) op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het citroensap en roer tot het blaadje is opgelost. Laat iets afkoelen.
Roer de skyr erdoor, verdeel over de taartbodems en laat afgedekt met vershoudfolie 15 min. opstijven in de koelkast.
Hak de rest van de pecannoten fijn. Verdeel de bessen over de taartjes, bestrooi met de gehakte pecannoten en verdeel een blaadje munt erover.
vegatip:Vervang de gelatine door agaragar in stap 3: doe 2 el citroensap samen met 3 g agaragar in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Laat iets afkoelen en roer het agaragamengsel door de skyr in stap 4.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
75 g havermout
100 g dadels zonder pit
40 g gezouten pecannoten
2 el kokosolie
1 blaadje gelatine
280 g skyr toffee
50 g verse blauwe bessen
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine
tarteletteringen of bakringen (Ø 8 cm, ingevet)
vershoudfolie