Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Doe de spinazie in een hoge beker en voeg ¾ van de olie,1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een dressing.
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd elke asperge in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de radijsjes in parten.
Schep een volle eetlepel spinaziedressing in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm. Verdeel de groene asperges, radijspartjes en warmgerookte zalm in stukken over de spinaziedressing. Garneer met de kiemgroente.
Warmgerookte zalm met groene asperges en spinaziedressing
De combinatie van warmgerookte zalm, asperges, radijsjes en kiemgroente zorgt voor een feestje op je bord!
- algemeenDit is een Allerhande Box recept.
- bereidingstipJe kunt de dressing een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Warmgerookte zalm met groene asperges en spinaziedressing
De combinatie van warmgerookte zalm, asperges, radijsjes en kiemgroente zorgt voor een feestje op je bord!
voorgerecht
4 personen
300 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Doe de spinazie in een hoge beker en voeg ¾ van de olie,1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een dressing.
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd elke asperge in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de radijsjes in parten.
Schep een volle eetlepel spinaziedressing in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm. Verdeel de groene asperges, radijspartjes en warmgerookte zalm in stukken over de spinaziedressing. Garneer met de kiemgroente.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
bereidingstip:Je kunt de dressing een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 biologische citroen
100 g babyspinazie
4 el traditionele olijfolie
350 g groene asperges
200 g radijsjes
250 g warmgerookte zalmfilets
60 g pittige kiemgroente
Dit heb je nodig
rasp
staafmixer met hoge beker