Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in stukjes. Doe met het citroenrasp, 3 el citroensap, de ricotta, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges, knoflook, doperwten, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Giet de pasta af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Meng de courgettesaus door de pasta.
Voeg wat kookvocht toe als de saus te droog is. Schep de groenten door de pasta en verdeel de zalmflakes en munt erover.
Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm
Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis!
- combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm
Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080081_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in stukjes. Doe met het citroenrasp, 3 el citroensap, de ricotta, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges, knoflook, doperwten, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Giet de pasta af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Meng de courgettesaus door de pasta.
Voeg wat kookvocht toe als de saus te droog is. Schep de groenten door de pasta en verdeel de zalmflakes en munt erover.
combinatietip:Lekker met Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g tagliatelle all'uovo
1 citroen
1 courgette
150 g ricotta
350 g groene asperges
2 tenen knoflook
25 g ongezouten roomboter
200 g verse doperwten
15 g verse munt
200 g warmgerookte zalmflakes
Dit heb je nodig
rasp
staafmixer
koekenpan