Filetlapjes met uienjus, aardappel-selderijpuree & witlof

Zelfgemaakte jus is makkelijker dan je denkt!

610 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.

  2. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de filetlapjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem de filetlapjes uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.

  3. Roer de bloem met de garde door het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de bouillontablet en het water toe aan de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.

  4. Boen ondertussen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in parten. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de stronken in de lengte. Snijd in de lengte in repen. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in de hapjespan en bak het witlof en de appel 6 min. op middelhoog vuur.

  5. Verwarm de melk en snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk, de rest van de boter en ⅔ van de selderij tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de witlof, aardappelpuree en filetlapjes met de uienjus over de borden. Garneer met de rest van de selderij.

  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Gerelateerde recepten

Filetlapjes met uienjus, aardappel-selderijpuree & witlof

Zelfgemaakte jus is makkelijker dan je denkt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig