Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de peterselie fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met 200g gekookte witte rijst (per 2 personen) dat je over hebt aan restjes en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.
Rijstsalade met tonijn, kruiden en pistachenoten
Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.
- bereidingstipAls je geen restje rijst hebt van 200g, kun je dit koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en af laten koelen.
- variatietip In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.
- variatietipGewone rijst kan, maar een restje notenrijst of zilvervliesrijst is ook heerlijk. Je kunt ook gele rijst gebruiken, alleen is het gerecht dan niet meer lactosevrij. In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.
Rijstsalade met tonijn, kruiden en pistachenoten
Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD130121_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
545 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de peterselie fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met 200g gekookte witte rijst (per 2 personen) dat je over hebt aan restjes en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.
bereidingstip:Als je geen restje rijst hebt van 200g, kun je dit koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en af laten koelen.
variatietip: In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.
variatietip:Gewone rijst kan, maar een restje notenrijst of zilvervliesrijst is ook heerlijk. Je kunt ook gele rijst gebruiken, alleen is het gerecht dan niet meer lactosevrij. In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
30 g gepelde ongezouten pistachenoten
160 g Statesman tonijnstukken in olijfolie in blik
1 el sojasaus
½ el vloeibare honing
½ tl gemalen komijn
½ tl chilivlokken
½ citroen
15 g verse platte peterselie
75 g gesneden boerenkool
250 g cherrytomaten