Rijstsalade met tonijn, kruiden en pistachenoten

Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.

545 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de peterselie fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met 200g gekookte witte rijst (per 2 personen) dat je over hebt aan restjes en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.

  • bereidingstipAls je geen restje rijst hebt van 200g, kun je dit koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en af laten koelen.
  • variatietip In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.
  • variatietipGewone rijst kan, maar een restje notenrijst of zilvervliesrijst is ook heerlijk. Je kunt ook gele rijst gebruiken, alleen is het gerecht dan niet meer lactosevrij. In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.

Rijstsalade met tonijn, kruiden en pistachenoten

Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig