Verwarm de oven voor op 180 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de kardemom en het zout. Prak de bananen fijn. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, geprakte bananen en honing.
Spatel het bakmeelmengsel door de bananenpuree, meng ⅘ van de noten & zaden erdoor en verdeel over de springvorm. Bestrooi met de rest van de noten & zaden en bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt
De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.
- bewaartipJe kunt de cake 3 dagen in de koelkast bewaren of in stukken snijden en invriezen.
- combinatietipLekker met roomboter
Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt
De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD131046_220x162_JPG.jpg)
12 personen
270 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de kardemom en het zout. Prak de bananen fijn. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, geprakte bananen en honing.
Spatel het bakmeelmengsel door de bananenpuree, meng ⅘ van de noten & zaden erdoor en verdeel over de springvorm. Bestrooi met de rest van de noten & zaden en bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
bewaartip:Je kunt de cake 3 dagen in de koelkast bewaren of in stukken snijden en invriezen.
combinatietip:Lekker met roomboter
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
250 g zelfrijzend bakmeel
2 tl gemalen kardemom
1 mespunt zout
5 rijpe bananen
2 middelgrote eieren
250 g Griekse yoghurt 0%
100 ml honing
250 g Eat Natural noten en zaden
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
sateprikker