Surinaamse bami

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

475 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een pan met het water en de maggiblokjes aan de kook, en kook de spaghetti beetgaar. Giet af, vang 150 ml van het kookvocht op (per 6 personen).

  2. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 cm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager. Voeg de sjalot, knoflook, gember, 5 spice en trassi toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, ketjap asin, ketjap manis en het opgevangen kookvocht toe, bak nog 2 min.

  3. Schep de afgegoten spaghetti erdoor en meng goed. Snijd de bladselderij fijn en bestrooi. Serveer direct.

  • combinatietipLekker met een zoetzure komkommersalade.

Gerelateerde recepten

Surinaamse bami

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig