Geroosterde groenten (bayaldi)

Lekker als bijgerecht of om te gebruiken voor een plaattaart of salade.

170 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgettes, tomaten en uien in dunne plakjes van een ½ cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.

  2. Zet de plakjes aubergine, courgette, tomaat, ui om en om verticaal in de ovenschaal. Zorg ervoor dat alle groenten rechtop in de ovenschaal passen. Het kan zijn dat je in verhouding meer courgetteplakjes hebt en dat de aubergineplakken groter zijn. Halveer dan de aubergineplakken en zet extra courgette ertussen.

  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de knoflook, olie en het zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Bestrijk de groenten met de kruidenolie.

  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en rooster nog 15 min.

  • variatietipLekker op een hartige plaattaart, zoek op de site naar 1194260 voor het recept. Of gebruik de groenten voor een salade en zoek op de site naar 1194261 voor het recept.
  • bewaartipJe kunt dit gerecht met vocht en al 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je het max. 3 maanden bewaren.

Geroosterde groenten (bayaldi)

Lekker als bijgerecht of om te gebruiken voor een plaattaart of salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig