Doe de rode biet, melk en havervlokken in een pan. Meng met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng het mengsel in een pan aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken tot de havermout gaar is. Roer regelmatig om aanbranden aan de bodem te voorkomen.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Schep de warme pap in kommen en verdeel de aardbeien erover.
Roze havermout met aardbeien
Je ontbijt is pas echt een feestje met roze havermout.
- serveertipOok lekker: voeg 2 tl cacao aan de pap toe (per 4 personen).
Roze havermout met aardbeien
Je ontbijt is pas echt een feestje met roze havermout.
4 personen
275 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de rode biet, melk en havervlokken in een pan. Meng met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng het mengsel in een pan aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken tot de havermout gaar is. Roer regelmatig om aanbranden aan de bodem te voorkomen.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Schep de warme pap in kommen en verdeel de aardbeien erover.
serveertip:Ook lekker: voeg 2 tl cacao aan de pap toe (per 4 personen).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g geraspte bieten
600 ml halfvolle melk
200 g fijne havermout
8 verse aardbeien
Dit heb je nodig
staafmixer