Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.
Salade met haricots verts en spek
De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.
Salade met haricots verts en spek
De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD141049_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
160 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g biologische spekreepjes
350 g haricots verts
½ tl dijonmosterd
1 tl wittewijnazijn
2 el extra vierge olijfolie
50 g jonge bladsla