Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en bak de gember, kerrie en pompoen 4 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van ca. 1 cm en voeg samen met de kokosmelk, het water en de bouillonblokjes toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Voeg de linzen toe en laat nog 10 min. zachtjes koken.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verdeel de soep over diepe kommen en serveer.
Linzen-tomatensoep met pompoen
Deze linzen-tomatensoep krijgt extra smaak door een vleugje kokosmelk
- variatietipLekker met limoen.
Linzen-tomatensoep met pompoen
Deze linzen-tomatensoep krijgt extra smaak door een vleugje kokosmelk
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD144836_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
255 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en bak de gember, kerrie en pompoen 4 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van ca. 1 cm en voeg samen met de kokosmelk, het water en de bouillonblokjes toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Voeg de linzen toe en laat nog 10 min. zachtjes koken.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verdeel de soep over diepe kommen en serveer.
variatietip:Lekker met limoen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
30 g verse gemberwortel
2 el milde olijfolie
2 el kerriepoeder
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
500 g tomaten
400 ml Bon Coco kokosmelk light in blik
700 ml heet water
2 groentebouillonblokjes
205 g HAK linzen in zak
200 g verse spinazie