Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel onder lauw stromend water en laat uitlekken.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met de sesamolie, het limoensap en -rasp. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Spoel de edamame bonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
Meng de rijst met de dressing, avocado en peen julienne. Verdeel de edamame bonen erover.
Rijstsalade met edamame bonen
Maaltijdsalade met edamame maken? Verruil de krop sla door rijst! Héérlijk, vullend en nog snel op tafel ook!
- variatietipLekker met fijngesneden platte peterselie en ongezouten pinda’s.
Rijstsalade met edamame bonen
Maaltijdsalade met edamame maken? Verruil de krop sla door rijst! Héérlijk, vullend en nog snel op tafel ook!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD147758_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel onder lauw stromend water en laat uitlekken.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met de sesamolie, het limoensap en -rasp. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Spoel de edamame bonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
Meng de rijst met de dressing, avocado en peen julienne. Verdeel de edamame bonen erover.
variatietip:Lekker met fijngesneden platte peterselie en ongezouten pinda’s.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
1 limoen
75 g zuivelspread naturel light
2 el sesamolie
2 eetrijpe avocado's
310 g edamame bonen in blik
150 g peen julienne