Maak de marinade. Schil de gember en snijd grof. Snijd ⅔ van de salade-ui grof. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd samen met de knoflook grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Stamp de piment fijn in de vijzel. Doe de gember, salade-ui, verse pepers, knoflook, tijm, piment, suiker, olie, zwarte peper en het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta.
Dep de kip droog en maak inkepingen in het vlees zodat de marinade er goed in kan trekken. Meng de kip met de marinade in een hersluitbare zak of in een schaal en dek af. Zorg dat de kip overal goed is ingewreven met de marinade. Laat minstens 12 uur en bij voorkeur 24 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken nog beter in de kip kunnen trekken.
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en leg een stuk aluminiumfolie onder het koelste deel van het rooster. Zo wordt het vet en eventuele marinade van de kip opgevangen. Neem de kip 30 min. voordat je deze gaat bereiden uit de koelkast.
Verdeel de kip met de velkant naar beneden over het koelste deel van het rooster en rooster 30 min. met de deksel op de barbecue.
Keer het vlees en gaar in 20-30 min. met de deksel op de barbecue. Snijd de limoenen in parten en snijd de rest van de salade-ui in ringen. Serveer de kip met limoen en bestrooi met de salade-ui.
Jamaican jerk chicken
Jamaican jerk chicken wordt gemarineerd in een mengsel op basis van ui, Scotch bonnet-pepers, tijm, piment en zwarte peper en vervolgens geroosterd boven een vuur of (op een traditionele grill gemaakt van groen pimento hout) op houtskool.
- combinatietipLekker met rijst en bonen.
- achtergrondinfoJamaican jerk chicken ontstond in de tijd van de slavernij. De marinade werd gemaakt met ingrediënten die op Jamaica te vinden waren, en zijn.
- vegatipSchep in plaats van de kip 800 g bloemkoolroosjes om met de marinade en rooster ca. 12 min. op directe hitte op de barbecue. Of verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20min. op 200°C in de oven.
- bereidingstipGeen barbecue? Veeg de grove marinade van de kip, maar bewaar dit. Gril de kip in een ingevette grillpan in 8 min. rondom bruin. Verdeel de kip met de marinade vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster op 160 °C in ca. 50 min. gaar.
Jamaican jerk chicken
Jamaican jerk chicken wordt gemarineerd in een mengsel op basis van ui, Scotch bonnet-pepers, tijm, piment en zwarte peper en vervolgens geroosterd boven een vuur of (op een traditionele grill gemaakt van groen pimento hout) op houtskool.
bijgerecht
4 personen
425 kcal
1 uur 10 min. bereiden
dagen wachten
Aan de slag
Maak de marinade. Schil de gember en snijd grof. Snijd ⅔ van de salade-ui grof. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd samen met de knoflook grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Stamp de piment fijn in de vijzel. Doe de gember, salade-ui, verse pepers, knoflook, tijm, piment, suiker, olie, zwarte peper en het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta.
Dep de kip droog en maak inkepingen in het vlees zodat de marinade er goed in kan trekken. Meng de kip met de marinade in een hersluitbare zak of in een schaal en dek af. Zorg dat de kip overal goed is ingewreven met de marinade. Laat minstens 12 uur en bij voorkeur 24 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken nog beter in de kip kunnen trekken.
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en leg een stuk aluminiumfolie onder het koelste deel van het rooster. Zo wordt het vet en eventuele marinade van de kip opgevangen. Neem de kip 30 min. voordat je deze gaat bereiden uit de koelkast.
Verdeel de kip met de velkant naar beneden over het koelste deel van het rooster en rooster 30 min. met de deksel op de barbecue.
Keer het vlees en gaar in 20-30 min. met de deksel op de barbecue. Snijd de limoenen in parten en snijd de rest van de salade-ui in ringen. Serveer de kip met limoen en bestrooi met de salade-ui.
combinatietip:Lekker met rijst en bonen.
achtergrondinfo:Jamaican jerk chicken ontstond in de tijd van de slavernij. De marinade werd gemaakt met ingrediënten die op Jamaica te vinden waren, en zijn.
vegatip:Schep in plaats van de kip 800 g bloemkoolroosjes om met de marinade en rooster ca. 12 min. op directe hitte op de barbecue. Of verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20min. op 200°C in de oven.
bereidingstip:Geen barbecue? Veeg de grove marinade van de kip, maar bewaar dit. Gril de kip in een ingevette grillpan in 8 min. rondom bruin. Verdeel de kip met de marinade vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster op 160 °C in ca. 50 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
60 g AH Biologisch verse gember
3 salade-uitjes
4 stukjes pepermix
4 tenen knoflook
7½ g verse tijm
2 el pimentkorrels
1 el rietsuiker
2 el zonnebloemolie
1 el vers gemalen zwarte peper
1 tl zout
4 scharrelkippenpoten
2 limoenen
Dit heb je nodig
vijzel
keukenmachine
barbecue met deksel