Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Verkruimel ondertussen de feta, verdeel over een bord en halveer de limoenen.
Wrijf elke kolf in met een limoenhelft. Besmeer ze rondom met de mayonaise en rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met het chilipoeder en zout en serveer met de limoenhelften apart erbij.
Gegrilde mais
Een gegrilde maiskolf, 'elote', is een bekend Mexicaans streetfoodgerecht. Dit is een van de bekende versies, waarbij de kolf wordt ingesmeerd met mayonaise, limoensap en bestrooid wordt met queso fresco, die wij hebben vervangen door feta.
- bereidingstipJe kunt de maiskolven ook heel goed op de barbecue grillen.
- achtergrondinfoDe queso fresco in dit gerecht hebben we vervangen door feta, die in smaak en textuur het meest in de buurt komt.
Gegrilde mais
Een gegrilde maiskolf, 'elote', is een bekend Mexicaans streetfoodgerecht. Dit is een van de bekende versies, waarbij de kolf wordt ingesmeerd met mayonaise, limoensap en bestrooid wordt met queso fresco, die wij hebben vervangen door feta.
bijgerecht
4 porties
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Verkruimel ondertussen de feta, verdeel over een bord en halveer de limoenen.
Wrijf elke kolf in met een limoenhelft. Besmeer ze rondom met de mayonaise en rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met het chilipoeder en zout en serveer met de limoenhelften apart erbij.
bereidingstip:Je kunt de maiskolven ook heel goed op de barbecue grillen.
achtergrondinfo:De queso fresco in dit gerecht hebben we vervangen door feta, die in smaak en textuur het meest in de buurt komt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 maiskolven
150 g feta
2 limoenen
100 ml mayonaise
2 tl chilipoeder
½ tl grof zeezout
Dit heb je nodig
grillpan