Gegrilde mais met tomaatjes

Van deze heerlijk zoete salade kunnen de kinderen ook mee-eten. Wel even de chilipeper eruit laten!

375 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout. Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en 2 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de rest van de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.

  2. Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue. Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.

  • variatietipDeze salade is lekker zoet en daarom ook geschikt voor kinderen (maar dan zonder chilipeper). Besprenkel eventueel met wat limoensap voor een fris accent.

Gegrilde mais met tomaatjes

Van deze heerlijk zoete salade kunnen de kinderen ook mee-eten. Wel even de chilipeper eruit laten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig