Zaalouk

Zaalouk is een Marokkaanse salade op basis van aubergine en tomaat. Soms zit er ook (geblakerde) paprika in. Je eet het aan het begin van de maaltijd met vers brood, of als bijgerecht.

145 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 2 cm en kook de aubergine in een pan met zout water in 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de tenen knoflook en koriander fijn.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, 3⁄4 van de koriander, het komijnzaad, de paprikapoeder en tomaten ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en laat ca. 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

  3. Pers de halve citroen uit en breng de zaalouk op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over een kom en garneer met de rest van de koriander. Maak eventueel af met een scheutje olijfolie.

  • bereidingstipJe kunt de aubergine in plaats van te koken ook 15 min. stomen.

Zaalouk

Zaalouk is een Marokkaanse salade op basis van aubergine en tomaat. Soms zit er ook (geblakerde) paprika in. Je eet het aan het begin van de maaltijd met vers brood, of als bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig