- 1
- 2
- 3
Koken op de camping? Ja graag! Met een beetje creativiteit komt je een heel eind. Wat dacht je van nacho’s, paella of een pasta carbonara? Bekijk hieronder alle campingrecepten. Tip: met dit handige boodschappenlijstje weet je precies wat je nodig hebt voor op de camping.
Aantal personen
5 sjalotten | |
4 tenen knoflook | |
4 eetlepel milde olijfolie | |
200 ml houdbare slagroom | |
300 gram tagliatelle | |
700 ml water | |
400 gram spinazie | |
85 gram rucola | |
100 gram gerookte zalmblokjes |
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Doe de sjalot, knoflook en olie in een koude hapjespan en bak 10 min. op laag vuur tot de sjalotten en knoflook goudgeel en zacht zijn. Schep af en toe om. Voeg de slagroom, het water en de tagliatelle toe en breng aan de kook. Laat onder af en toe roeren 7 min. koken tot de pasta al dente is.
Voeg in delen de spinazie en de helft van de rucola toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rest van de rucola over 4 diepe borden, schep de pasta erop en verdeel de gerookte zalmblokjes erover.