Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in 6 heel dunne halve schijfjes (per 6 stuks). Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne linten.
Meng de gin, tonic en het limoensap in een kan. Roer goed door.
Verdeel de komkommerlinten en limoenschijfjes over de ijsvormpjes en schenk de gin-tonic eroverheen. Laat minimaal 5 uur invriezen.
Gin-tonicijsjes
Zin in cocktails én behoefte om af te koelen? Ga deze zomer dan voor gin-tonic ijsjes. Heerlijke dorstlessers.
Gin tonic ijsjes
Instructievideo - 00:21 min.
Gin-tonicijsjes
Zin in cocktails én behoefte om af te koelen? Ga deze zomer dan voor gin-tonic ijsjes. Heerlijke dorstlessers.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD149296_220x162_JPG.jpg)
6 porties
40 kcal
5 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in 6 heel dunne halve schijfjes (per 6 stuks). Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne linten.
Meng de gin, tonic en het limoensap in een kan. Roer goed door.
Verdeel de komkommerlinten en limoenschijfjes over de ijsvormpjes en schenk de gin-tonic eroverheen. Laat minimaal 5 uur invriezen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
1 limoen
2 snoepkomkommers
50 ml gin
350 ml tonic
Dit heb je nodig
ijsvormpjes