Klop het ei in een diep bord los met de melk, kaneel en het vanille-extract. Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het brood in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Snijd schuin doormidden en serveer.
Koolhydraatarme wentelteefjes
Restjes koolhydraatarm brood over? Maak er dan koolhydraatarme wentelteefjes van!
- variatietipVervang de kaneel en vanille extract door 30 g Parmigiano Reggiano, ½ el gedroogde Italiaanse kruiden en 1 tl knoflookpoeder. Snijd 150 g snoeptomaten in kwarten en meng met 1 tl balamicoazijn, peper en eventueel zout. Verdeel de tomaten over de wentelteefjes en bestrooi met 10 g Parmigiano reggiano (per 2 personen).
- variatietipVerwarm 2 el 100% pindakaas natural met 10 g roomboter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Besprenkel de wentelteefjes met de verwarmde pindakaas en bestrooi met 1 el AH pindastukjes (per 2 personen)
- variatietipHalveer de helft van 1 doosje diepvries mangostukjes (250 g) en pureer de rest van de mangostukjes met 1 el sinaasappelsap en 2 el Griekse yoghurt 0% in een hoge beker. Serveer de wentelteefjes met de mangopuree, mangostukjes en in reepjes gesneden 1 takje verse muntblaadjes. (per 2 personen)
Koolhydraatarme wentelteefjes
Restjes koolhydraatarm brood over? Maak er dan koolhydraatarme wentelteefjes van!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150034_220x162_JPG.jpg)
2 personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop het ei in een diep bord los met de melk, kaneel en het vanille-extract. Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het brood in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Snijd schuin doormidden en serveer.
variatietip:Vervang de kaneel en vanille extract door 30 g Parmigiano Reggiano, ½ el gedroogde Italiaanse kruiden en 1 tl knoflookpoeder. Snijd 150 g snoeptomaten in kwarten en meng met 1 tl balamicoazijn, peper en eventueel zout. Verdeel de tomaten over de wentelteefjes en bestrooi met 10 g Parmigiano reggiano (per 2 personen).
variatietip:Verwarm 2 el 100% pindakaas natural met 10 g roomboter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Besprenkel de wentelteefjes met de verwarmde pindakaas en bestrooi met 1 el AH pindastukjes (per 2 personen)
variatietip:Halveer de helft van 1 doosje diepvries mangostukjes (250 g) en pureer de rest van de mangostukjes met 1 el sinaasappelsap en 2 el Griekse yoghurt 0% in een hoge beker. Serveer de wentelteefjes met de mangopuree, mangostukjes en in reepjes gesneden 1 takje verse muntblaadjes. (per 2 personen)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 middelgroot ei
100 ml magere melk
½ el kaneel
½ tl vanille-extract
3 sneetjes koolhydraatarm brood
1 el milde olijfolie