Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 min., voeg de knoflook, de oregano, het komijnzaad, het laurierblad en de kruidnagel toe en fruit 2 min.
Voeg het gehakt toe en bak 4-5 min. rul. Roer de tomatenpuree erdoor, bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 20 min. op laag vuur koken tot de aardappel gaar is, verwijder het laurierblad.
Gehakt met knoflook en specerijen (picadillo)
Een succes in iedere wrap: gehakt in tomatensaus met knoflook en picadillo.
- variatietip Houd je van pittig? Snijd dan 1 groene jalapeñopeper fijn en voeg met de kruiden en specerijen toe aan de pan.
- vegatipGebruik in plaats van het half-om-halfgehakt 350 g pulled oats.
Gehakt met knoflook en specerijen (picadillo)
Een succes in iedere wrap: gehakt in tomatensaus met knoflook en picadillo.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD151812_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
375 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 min., voeg de knoflook, de oregano, het komijnzaad, het laurierblad en de kruidnagel toe en fruit 2 min.
Voeg het gehakt toe en bak 4-5 min. rul. Roer de tomatenpuree erdoor, bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 20 min. op laag vuur koken tot de aardappel gaar is, verwijder het laurierblad.
variatietip: Houd je van pittig? Snijd dan 1 groene jalapeñopeper fijn en voeg met de kruiden en specerijen toe aan de pan.
vegatip:Gebruik in plaats van het half-om-halfgehakt 350 g pulled oats.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 iets kruimige aardappel
1 el zonnebloemolie
1 tl gedroogde oregano
1 tl gemalen komijnzaad
1 laurierblad
½ tl gemalen kruidnagel
500 g half-om-halfgehakt
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik