Ovenschotel met gehakt en spitskool

Weinig tijd? Je kunt deze ovenschotel al twee dagen van tevoren maken.

595 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.

  • vegatipBekijk ook dit recept
  • bewaartipJe kunt de schotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bak voor serveren 30 min. op 200 °C in eenvoor-verwarmde oven.

Ovenschotel met gehakt en spitskool

Weinig tijd? Je kunt deze ovenschotel al twee dagen van tevoren maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig