Pita met whipped feta, komkommer en oregano

Watch me whip! Pureer feta met wat yoghurt, olie, oregano en aleppopeper. Daarna heb je de ultieme dip voor je komkommer.

195 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster en laat afkoelen. Snijd in repen van ca. 2 cm breed. Verpak in aluminiumfolie.

  2. Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt, olie, oregano en Aleppopeper in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale luchtige spread (whipped feta). Verdeel over een schaal.

  3. Halveer de komkommers in de lengte, snijd de pita in parten en serveer bij de whipped feta.

  • bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid fetadip. Je kunt deze 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
  • combinatietipOok lekker om radijs, bleekselderij, tomaatjes en witlof in te dippen.

Pita met whipped feta, komkommer en oregano

Watch me whip! Pureer feta met wat yoghurt, olie, oregano en aleppopeper. Daarna heb je de ultieme dip voor je komkommer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig