Rooster de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster en laat afkoelen. Snijd in repen van ca. 2 cm breed. Verpak in aluminiumfolie.
Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt, olie, oregano en Aleppopeper in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale luchtige spread (whipped feta). Verdeel over een schaal.
Halveer de komkommers in de lengte, snijd de pita in parten en serveer bij de whipped feta.
Pita met whipped feta, komkommer en oregano
Watch me whip! Pureer feta met wat yoghurt, olie, oregano en aleppopeper. Daarna heb je de ultieme dip voor je komkommer.
- bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid fetadip. Je kunt deze 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
- combinatietipOok lekker om radijs, bleekselderij, tomaatjes en witlof in te dippen.
Pita met whipped feta, komkommer en oregano
Watch me whip! Pureer feta met wat yoghurt, olie, oregano en aleppopeper. Daarna heb je de ultieme dip voor je komkommer.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD151832_220x162_JPG.jpg)
4 personen
195 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster en laat afkoelen. Snijd in repen van ca. 2 cm breed. Verpak in aluminiumfolie.
Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt, olie, oregano en Aleppopeper in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale luchtige spread (whipped feta). Verdeel over een schaal.
Halveer de komkommers in de lengte, snijd de pita in parten en serveer bij de whipped feta.
bewaartip:Maak een dubbele hoeveelheid fetadip. Je kunt deze 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
combinatietip:Ook lekker om radijs, bleekselderij, tomaatjes en witlof in te dippen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 speltpita's
75 g feta
100 g yoghurt Griekse stijl 0%
1 el extra vierge olijfolie
1 tl gevriesdroogde oregano
¼ tl aleppo peper
6 snoepgroente komkommers
Dit heb je nodig
broodrooster
staafmixer met hoge beker