Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een het stokbrood in 8 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de plakjes met de olijfolie en bestrooi met de kaas. Bak de bruschetta in het midden van de oven ca. 8 min.
Haal uit de oven en laat de crostini eventueel iets afkoelen. Beleg de bruschetta met de carpaccio en rucola. Besprenkel met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit dezelfde verpakking.
Bruschetta carpaccio
Misschien wel het ultieme kersthapje: bruschetta met (bieten)carpaccio. Ook lekker als amuse!
- vegatipRooster de plakjes brood volgens het recept, maar zonder de Parmezaanse kaas. En gebruik in plaats van de carpaccio 1 gekookte rode biet in heel dunne plakjes. Beleg met 50 g zachte geitenkaas en 20 g pijnboompitten. Besprenkel met 2 tl olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- achtergrondinfoDit gerechtje is onderdeel van een grande entree, waarbij meerdere hapjes geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grande-entree.
Bruschetta carpaccio
Misschien wel het ultieme kersthapje: bruschetta met (bieten)carpaccio. Ook lekker als amuse!
voorgerecht
8 porties
90 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een het stokbrood in 8 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de plakjes met de olijfolie en bestrooi met de kaas. Bak de bruschetta in het midden van de oven ca. 8 min.
Haal uit de oven en laat de crostini eventueel iets afkoelen. Beleg de bruschetta met de carpaccio en rucola. Besprenkel met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit dezelfde verpakking.
vegatip:Rooster de plakjes brood volgens het recept, maar zonder de Parmezaanse kaas. En gebruik in plaats van de carpaccio 1 gekookte rode biet in heel dunne plakjes. Beleg met 50 g zachte geitenkaas en 20 g pijnboompitten. Besprenkel met 2 tl olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
achtergrondinfo:Dit gerechtje is onderdeel van een grande entree, waarbij meerdere hapjes geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grande-entree.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ vers stokbrood
½ el milde olijfolie
40 g Parmigiano Reggiano-flakes
120 g carpaccio
15 g rucola