Meng de azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.
Snijd de rucola grof en verdeel over de carpaccio. Schaaf de Parmezaanse kaas er met een dunschiller over.
'Klassieke' carpaccio
In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.
- combinatietipLekker met geroosterde pijnboompitten.
'Klassieke' carpaccio
In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD130910_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
210 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Meng de azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.
Snijd de rucola grof en verdeel over de carpaccio. Schaaf de Parmezaanse kaas er met een dunschiller over.
combinatietip:Lekker met geroosterde pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ el balsamicoazijn
3 el olijfolie truffelaroma
250 g rundercarpaccio
30 g rucola
50 g Parmigiano Reggiano